Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sídelní struktury a strategie (KAR / SNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / SNE - Sídelní struktury a strategie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Lovecká tábořiště3. Exploatační areály4 - 5. Zemědělská sídliště6. Refugia7 - 8. Hradiště9 - 10. Pohřebiště11. Sakrální areály12. Komunikace13. Předpoklady vzniku center

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí pokročilé znalosti týkající se problematiky sídelních struktur komunit v období neolitu a eneolitu ve středoevropském kontextu, které je možné na úrovni archeologických pramenů hodnotit jako vzájemné vztahy jednotlivých archeologických komponent.

Literatura

Kalábková, Pavlína; Cheben, Michal,; Moník, Martin. Kostelec na Hané : sídliště lengyelské kultury. Olomouc : Archeologické centrum Olomouc, 2007. ISBN 978-80-86989-09-9.Šída, P. a kol. Aktualizované dějiny paleolitu. Turnov, 2012. Pavlů, I. Analýza artefaktů. Archeologické studie University Hradec Králové. Hradec Králové, 2011. Svoboda, J. Čas lovců. Aktualizované dějiny paleolitu. Brno, 2009. Pavlů, I. Společnost na neolitickém sídlišti Bylany. Status a role artefaktů. Praha, 2011.

Požadavky

Orientace v přednášené problematice.

Garant

Mgr. Pavlína Kalábková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína Kalábková, Ph.D.