Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář novověku a modernity 2 (KAR / SNM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / SNM2 - Seminář novověku a modernity 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí tzv. historické archeologie.Industriální archeologie.Archeologie moderních válečných konfliktů.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní teoretické předpoklady a metodické postupy využívané archeologií novověku a moderní doby. Naučí se prezentovat vlastní názory, výsledky svých výzkumů, vést kritickou debatu a obhájit vlastní stanoviska prostřednictvím precizní argumentace.

Literatura

Palmer, Marilyn; Neaverson, Peter. Industrial archaeology : principles and practice. 1st pub. London : Routledge, 1998. ISBN 0-415-16769-8.Schofield, J. Aftermath: Readings in the Archaeology of Recent Conflict. New York, 2009. Hall, M. ? Silliman, S. W. Historical Archaeology. Oxford, 2006.

Požadavky

1) Zpracování a prezentace referátu na významné téma z archeologie novověku a modernity, s případným přesahem do sociální a kulturní antropologie nebo novověkých - moderních dějin, volba témat a zdrojů bude konzultována s vyučujícím.2) Prezentace vlastního nedestruktivního terénního výzkumu malého rozsahu z oblasti archeologie novověku - modernity, včetně předložení nálezové zprávy. 3) Zpracování seminární práce o rozsahu 10 stran na témata, která budou zveřejněna vedoucím kurzu na začátku semestru.

Garant

Prof. PhDr. Václav Matoušek, CSc.