Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář novověku a modernity 4 (KAR / SNM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / SNM4 - Seminář novověku a modernity 4, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historická archeologie Latinské Ameriky.Archeologie studené války a komunismu.Archeologie (forenzní archeologie) válečných zločinů.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní teoretické předpoklady a metodické postupy využívané archeologií novověku a moderní doby. Naučí se prezentovat vlastní názory, výsledky svých výzkumů, vést kritickou debatu a obhájit vlastní stanoviska prostřednictvím precizní argumentace.

Literatura

Deetz, J. In Small Things Forgotten: An Archaeology of Early American Life. New York, 1996. Kelso, W.M. Jamestown: The Buried Truth. Charlottesville and London, 2006. Gasco, J. L. Spanish Colonialism and Processes of Social Change in Mesoamerica. In: Stein, G. J. (ed.), The Archaeology of Colonial Encounters: Comparative Perspectives. Santa Fe, 69?78. 2004.

Požadavky

1) Zpracování a prezentace referátu na významné téma z archeologie novověku a modernity, s případným přesahem do sociální a kulturní antropologie nebo novověkých - moderních dějin, volba témat a zdrojů bude konzultována s vyučujícím.2) Zpracování seminární práce o rozsahu 15-20 stran (témata budou zveřejněna před zahájením semestru).

Garant

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.