Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní praxe (KAR / TEPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / TEPA - Terénní praxe, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účast na terénním archeologickém výzkumu. Formulace cílů výzkumu, návrh metod řešení, organizace výzkumu. Samostatná terénní činnost a dokumentace nálezů. Vypracování nálezové zprávy ze zkoumané situace.

Získané způsobilosti

Student plánuje a řeší konkrétní terénní archeologický projekt ve všech jeho fázích. Osvojí si běžné metody archeologického výzkumu a dokumentace na takové úrovni, že je schopen je dále samostatně uplatňovat a rozvíjet.

Literatura

Edward C. Harris . Principles of archaeological stratigraphy . London, 1997. Renfrew, Colin; Bahn, Paul G. Archaeology : theories methods and practice. 3rd ed. London : Thames & Hudson, 2000. ISBN 0-500-28147-5.Collis, John. Digging up the past : an introduction to archaeological excavation. Gloucestershire : Sutton Publishing, 2002. ISBN 0-7509-2737-2.

Požadavky

Aktivní účast, zpracování příslušné části závěrečné nálezové zprávy. Účast je dle rozhodnutí děkana povinná.

Garant

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Hložek, Ph.D.PhDr. Petr Menšík, Ph.D.Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.