Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní praxe 2 (KAR / TER2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / TER2 - Terénní praxe 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Volba metody a provádění povrchového průzkumu a sběru, práce s mapovými podklady, geodetickými přístroji, lokalizace pomocí GPS. Základní laboratorní ošetření artefaktů, ekofaktů a vzorků, spolupráce při kompletaci dokumentace, databázovém zpracování dat a přípravě nálezové zprávy.Účast na terénním archeologickém výzkumu, praktické seznámení s organizováním terénní činnosti, pořizováním dokumentace atd. Vypracování nálezové zprávy.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu jsou studenti schopni plánovat a řešit archeologický výzkum ve všech jeho fázích. Kurz je orientován prakticky, studenti tak realizují především vlastní odkryv a provedou následnou dokumentaci zkoumané situace. Osvojí si však veškeré metody archeologického výzkumu, které budou schopni dále samostatně používat.

Požadavky

Aktivní účast, činnost dle instrukcí vyučujícího. Úcast je dle rozhodnutí děkana povinná.

Garant

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Hložek, Ph.D.PhDr. Petr Menšík, Ph.D.Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.