Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretický seminář 4 (KAR / TS4D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / TS4D - Teoretický seminář 4, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určen pro doktorské studium na FF. Teoretický seminář podporuje samostatnou práci doktorandů uvědoměním jejich teoretických postojů, analýzou jejich vlastní práce, používaných pojmů apod. To se realizuje pravidelným referováním doktorandů o postupu jejich práce na disertaci (s vyzvednutím teoretických aspektů) a následnou diskusí. Doktorandi zejména rozebírají specifický charakter artefaktů a ekofaktů, které studují, jejich roli v adaptaci lidského světa, ve specializaci komunit i jednotlivců a v komunikaci s reálným i nadpřirozeným okolím. Významnými tématy je vytváření artefaktů s jejich formálními i prostorovými vlastnostmi.

Získané způsobilosti

Doktorandi cvičí zapojení teoretické složky výzkumu do archeologického projektu a prokazují schopnost integrovat teorii do výzkumu na příkladě své disertační práce.

Literatura

The sources are specified by tutor with respect to the issues discussed and the individual themes of the dissertations. The sources are specified by tutor with respect to the issues discussed and the individual themes of the dissertations.

Požadavky

Plnění seminárních úkolů - seminární vystoupení.Vzhledem k vázanosti témat na konkrétní disertační práce bude literatura vybírána podle složení semináře

Garant

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.