Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt/praxe (KBS / ATP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / ATP - Projekt/praxe, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu ATP je doložení studentovy aktivity i mimo vlastní univerzitní výuku. Pro jeho splnění je vyžadován některý z následujících kroků:a) doložená účast na nějaké formě odborného školení v Orientě (např. na jazykovém kurzu);b) doložená účast na odborné činnosti související s Orientem v ČR (např. tlumočení, organizační práce, účast na registraci orientálních památek v ČR);c) doložená odborná činnost v některé z disciplin zabývajících se Orientem (např. archeologie, historie, uměnověda, péče o sbírky orientálních předmětů apod);d) napsání eseje na libovolné téma z oblasti Orientu (zážitky z vlastních cest, zamyšlení nad kulturními shodami a odlišnostmi apod.).

Získané způsobilosti

Student samostatně navrhne, zajistí a absolvuje praxi na pozici relevantní k tématice Předního východu - jeho historie, kultury, jazyků, archeologie, diplomacie apod. Absolvovanou praxi vyhodnotí a představí formou stručné zprávy.

Literatura

Renfrew, Colin; Bahn, Paul G. Archaeology : the key concepts. 1st ed. London : Routledge, 2005. ISBN 0-415-31758-4.Yoffee, Norman. Myths of the archais state : evolution of the earliest cities, states, and civilizations. Cambridge : Cambridge University Press, 2005. ISBN 978-0-521-52156-7.Rappaport, Roy A. Ritual and religion in the making of humanity. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 1999. ISBN 0-521-29690-0.Christopher Tilley, Webb Keane, Susanne Küchler, Michael Rowlands, Patricia Spyer (edd.). Handbook of material culture. London - Thousand Oaks - New Delhi: Sage Publications, 2006. Rathje, William L. Murphy, Culen, Rubbish. the archaeology of garbage / William Rathje and Cullen Murphy ; with a new preface by the authors. University of Arizona Press., ARÚ AV ČR, Signatura: F5-RaRu, 2001.

Požadavky

Student je povinen účastnit se terénní praxe či vypracovat projekt a vykonávat úkoly zadané vedoucím výzkumu.

Garant

Prof. PhDr. Petr Charvát, DrSc.

Vyučující

Prof. PhDr. Petr Charvát, DrSc.