Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologický proseminář (KBS / MET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / MET - Metodologický proseminář, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do výuky, seznámení studentů se systémem studia na vysoké škole. Na semináři budou také zodpovězeny případné dotazy studentů. Seminář, který bude zorganizován před začátkem výuky, bude věnován seznámení studentů se systémem studia na vysoké škole, s dovednostmi nutnými k úspěšnému absolvování studia, s metodikou a etikou vědecké práce.

Získané způsobilosti

Student zná svá práva a povinnosti vyplívající ze studia na vysoké škole. Orientuje se ve struktuře university, používaném žargonu, rozdělení funkcí a umístění klíčových institucí university. Chápe fungování a specifika kreditního systému. Orientuje se na internetových stránkách své katedry, fakulty, university a souvisejících institucí. Ví kam se obrátit s jakoukoliv případnou žádostí týkající se otázek studijních.

Literatura

Eco, Umberto. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc : Votobia, 1997. ISBN 80-7198-173-7.Synek, Miloslav; Sedláčková, Helena; Vávrová, Hana. Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce. Praha : Oeconomica, 2007. ISBN 978-80-245-1212-9.Sedlák, Jiří. Úvod do práce s informacemi. Brno : Pedagogická fakulta Masarykovy university, 1996. ISBN 80-210-1282-X.Čmejrková, Světla; Daneš, František; Světlá, Jindra. Jak napsat odborný text. Praha : Leda, 1999. ISBN 80-85927-69-1.Dvořáková-Janů, Věra. Jak psát diplomovou práci : určeno pro posluchače PEF. 2. přeprac. vyd. Praha : Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity, 1999. ISBN 80-213-0494-4.

Požadavky

Seminární práce a prezentace studenta na semináři.

Garant

Mgr. Věra Tydlitátová, Th.D.