Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Perština 1 (KBS / P1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / P1 - Perština 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka zvukového a grafického systému jazyka.Získání základní slovní zásoby.

Získané způsobilosti

Student zařadí soudobou perštinu do příslušné jazykové rodiny. Rozlišuje slovní druhy v perštině, sestaví jednodušší krátké věty a zapíše je foneticky v latince. Používá nejzákladnější slovní zásobu (nejdůležitější podstatná jména, osobní zájmena apod.). Orientuje se v základních reáliích (historii, místopisu) soudobého i historického Íránu.

Literatura

Mirchi, R. První česko-perský slovník. 1. vyd. Praha : Pardis, 1996. ISBN 80-900151-3-1.Dr. M. Shakki. Česko - persko - anglická frazeologie. Praha, 1963. Hossein Bahrami a Jiří Osvald. Česko- perská konverzace. skripta, 1975. Osvald, J. Teheránská hovorová perština. Praha, 1971. Prof. M. Varesteh. Učebnice Vareste´s Persian metod. Tehran, 1959. Hekájet. Výběr poezie. Parvín Etsámí. Výběr poezie. Džamí. Výběr poezie.

Požadavky

Vedle závěrečného písemného přezkoušení je součástí celkového hodnocení aktivní účast na výuce, vypracování domácích zadání a průběžné testování znalostí.

Garant

Alena Tomková, Ph.D.

Vyučující

Alena Tomková, Ph.D.