Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Perština 3 (KBS / P3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / P3 - Perština 3, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V tomto navazujícím kurzu se studenti naučí popsat lidské tělo, rozšíří si paletu barev, názvy oblečení a vyjadřování číslovek základních a řadových. Mimo jiné se naučí zorientovat na poště, v bance a při nakupování v obchodě i na bázáru. Z gramatického hlediska se studenti naučí vyjádřit komparativ a superlativ adjektiv a příslovcí, rozkaz, a dále vyjádřit základní vazby modálních sloves se subjunktivem (tavánestan, chástan, bájad, šájad). Kromě toho se naučí vyjádřit přítomný průběhový čas sloves a budoucí čas.Součástí kurzu jsou praktická jazyková a poslechová cvičení.

Získané způsobilosti

Obohacení slovní zásoby a rozšíření gramatické vybavenosti.

Literatura

Mirchi, R. První česko-perský slovník. 1. vyd. Praha : Pardis, 1996. ISBN 80-900151-3-1.Samareh, Yadollah. Ázfá. Amúzaš-e zabán-e fársí. 1-5 díl. Tehran: Alhoda., 2010. Bahrami, H.; Osvald, J. Česko-Perská konverzace. 1975. Pazargadi, Alaeddin. Easy Persian (Fársí ásán).1-5 díl. Tehran: Rahnamapress. Mohajer, Simin, Shahegh, Mahvash, Mostowfi, Frarima. Jádgírí zabán-e fársí. Maryland: Ibex Publishers., 2007. Mace, John. Persian Grammar. London: Routledge, 2003. Bečka, J. Persko-český slovník. Praha, 2004. Vystrčilová, D. Příruční slovník persko-česko. Praha, 2002. Jafari, Fatemeh. Tamrínhá-je dastúr-e kárbordí. Tehran: ICPS., 2009.

Požadavky

Vedle závěrečného písemného a ústního přezkoušení je součástí celkového hodnocení aktivní účast na výuce, vypracování domácích zadání a průběžné testování znalostí.

Garant

Alena Tomková, Ph.D.

Vyučující

Alena Tomková, Ph.D.