Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Perština 1 (KBS / PER1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / PER1 - Perština 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka zvukového a grafického systému jazyka.Získání základní slovní zásoby.

Získané způsobilosti

Student zařadí soudobou perštinu do příslušné jazykové rodiny. Rozlišuje slovní druhy v perštině, sestaví jednodušší krátké věty a zapíše je foneticky v latince. Používá nejzákladnější slovní zásobu (nejdůležitější podstatná jména, osobní zájmena apod.). Orientuje se v základních reáliích (historii, místopisu) soudobého i historického Íránu.

Literatura

Mirchi, R. První česko-perský slovník. 1. vyd. Praha : Pardis, 1996. ISBN 80-900151-3-1.Dr. M. Shakki. Česko - persko - anglická frazeologie. Praha, 1963. Hossein Bahrami a Jiří Osvald. Česko- perská konverzace. skripta, 1975. Osvald, J. Teheránská hovorová perština. Praha, 1971. Prof. M. Varesteh. Učebnice Vareste´s Persian metod. Tehran, 1959. Hekájet. Výběr poezie. Parvín Etsámí. Výběr poezie. Džamí. Výběr poezie.

Požadavky

Během semestru průběžná kontrola znalostí formou ústní, zkouška formou písemného testu.

Garant

PhDr. Lukáš Pecha, Ph.D.

Vyučující

Alena Tomková, Ph.D.