Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Perština 2 (KBS / PER2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBS / PER2 - Perština 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pokračování kurzu za použití perského písma. Získání základní slovní zásoby. Reálie zaměřené na historii, zeměpis a literaturu.

Získané způsobilosti

Student čte a píše perským písmem. Sestaví jednodušší souvětí a zapíše je perským písmem. Dokáže se představit a komunikovat v jednodušších situacích (rodina, studium, volný čas, apod.). Používá základní slovní zásobu. Samostatně vyhledává neznámá slova v perském slovníku. Orientuje se v základních reáliích (historii, místopisu) soudobého i historického Íránu. Sám si vyhledává a s pomocí slovníku překládá krátké zprávy psané v perštině.

Literatura

Mirchi, R. První česko-perský slovník. 1. vyd. Praha : Pardis, 1996. ISBN 80-900151-3-1.Yavar, Dehghani. Farsi (Persian) phrasebook. Lonely Planet, 2001. Džamí. Výběr poezie. Hekájet. Výběr poezie. Parvín Etsámí. Výběr poezie. Bahrami, H.; Osvald, J. Česko-Perská konverzace. 1975. Dr. Shakki, M. Česko-persko-anglická frazeologie. Praha, 1963. Reza, M. Konverzace česko-perská. Praha, 2002. Reza, M. Persko-český slovník. Praha, 2001. Bečka, J. Persko-český slovník. Praha, 2004. Vystrčilová, D. Příruční slovník persko-česko. Praha, 2002. Osvald, J. Teheránská hovorová perština. Praha, 1971.

Požadavky

Vedle závěrečného písemného přezkoušení je součástí celkového hodnocení aktivní účast na výuce, vypracování domácích zadání a průběžné testování znalostí.

Garant

Alena Tomková, Ph.D.

Vyučující

Alena Tomková, Ph.D.