Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba anglických filozofických textů 1 (KFI / AIF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / AIF1 - Četba anglických filozofických textů 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce se zvolenými anglicky psanými pramennými texty i sekundární literaturou týkajícími se význačných období anglické filosofie - zejména novověké epistemologie a analytické filosofie. Konkrétní texty budou na začátku semestru zveřejněny v Courseware. Součástí výuky bude i knihovnická lekce v zahraničním oddělení SVK.

Získané způsobilosti

Student umí dohledat v anglickém textu citovanou pasáž a ověřit formální i věcnou správnost citace. V sekundární literatuře najde či ověří konkrétní faktografickou znalost. Umí vysvětlit základní anglickou filosofickou terminologii a charakterizovat její hlavní specifika. Umí k českému překladu v originálním textu dohledat příslušnou terminologii a ověřit adekvátnost i konzistenci jejího překladu.

Literatura

Aktuální seminární texty budou. zveřejněny před zahájením výuky v Coursewaru. Christensen, Kit Richard. Philosophy and choice : selected readings from around the world. Mountain View : Mayfield Publishing Company, 1999. ISBN 1-55934-964-6.Lycan, William G. Philosophy of language: a contemporary introduction. New York. ISBN 978-0-415-95752-6.Bunnin, Nicholas; Tsui-James, E. P. The Blackwell companion to philosophy. 1st ed. Oxford : Blackwell, 1996. ISBN 0-631-18789-8.Audi, Robert. The Cambridge dictionary of philosophy. 2nd ed. Cambridge : Cambridge University Press, 1999. ISBN 0-521-63722-8.Honderich, Ted. The Oxford companion to philosophy. 2nd ed. Oxford : Oxford University Press, 2005. ISBN 0-19-926479-1.BLACKBURN, S. The Oxford dictionary of philosophy. Oxford : Oxford University Press, 2005.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na semináři, 2 referáty a písemné testy.

Garant

Mgr. Radek Schuster, Ph.D.