Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filozofická logika (KFI / FLF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / FLF - Filozofická logika, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filosofické teorie pravdy: Korespondenční, koherenční, pragmatická teorie; teorie možných světů; empirické a apriorní poznání; identita a existence; pojem faktu; struktura soudů; individua; smysl a význam; epistemologie logiky.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí pravidla kodifikace platných argumentů a dokáží je konkrétně aplikovat v relevantním kontextu. Dále si studenti zapamatují, vymezí a popíší hlavní problémy filozofické logiky. Dokáží se orientovat v možných světech a uvedou je do souvislosti. Shrnoua a analyzují jednotlivé koncepce teorie pravdy.

Literatura

Kolář, Petr. Argumenty filosofické logiky. Praha : Filosofia, 1999. ISBN 80-7007-121-4.Tugendhat, Ernst; Wolf, Ursula. Logicko-sémantická propedeutika. [1. vyd.]. Praha : Petr Rezek, 1997. ISBN 80-86027-02-3.Kolář, Petr. Pravda a fakt. Praha : Filosofia, 2002. ISBN 80-7007-168-0.Materna, Pavel; Štěpán, Jan. Filozofická logika: Nová cesta? : úvod do transparentní intenzionální logiky. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého, 2000. ISBN 80-244-0109-6.Štěpán, J. Logika možných světů I. VUP Olomouc, 1995.

Požadavky

Zápočet: písemný test. Zkouška je kombinovaná.

Garant

Mgr. Ludmila Dostálová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eliška Babůrková KvětováMgr. Ludmila Dostálová, Ph.D.Mgr. Eliška Babůrková KvětováMgr. Ludmila Dostálová, Ph.D.