Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filmová tvorba (KFI / FT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / FT - Filmová tvorba, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formou přednášky budou vyloženy terminologie a základní kategorie filmové vědy. V historickém kontextu budou představeny hlavní směry světové kinematografie a jejich tvůrci. Na seminářích budou analyzovány a intepretovány konkrétní zahraniční i české filmy.

Získané způsobilosti

Bude rozvinuta studentova znalost problematiky filmové tvorby v rámci světové kinematografie. Student bude schopen shrnout a zhodnotit konkrétní film a jeho prvky jakožto osobité umělecké dílo. Seznámí se s tvorbou některých významných světových režisérů.

Literatura

Thompson, Kristin; Bordwell, David. Film history : an introduction. 2nd ed. Boston : McGraw-Hill, 2003. ISBN 0-07-038429-0.Katz, Steven D. Film directing shot by shot : visualizing from concept to screen. null. Studio City, CA : Michael Wiese Productions in conjunction with Focal Press, 1991. ISBN 0-941188-10-8.Krtková, Šárka. Filmové festivaly. Charakteristika významných filmových festivalů a vypracování glosáře k tomuto tématu. null. Plzeň : Západočeská univerzita. Fakulta humanitních studií, 2003. ISBN null.

Požadavky

Aktivní práce na seminářích a ústní obhájení písemné seminární práce na téma zadané vyučujícím.

Garant

Mgr. Jan Kastner