Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace filozofického textu (Nj) (KFI / IFTN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / IFTN - Interpretace filozofického textu (Nj), Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba, rozbor a interpretace delších pasáží z německých filozofických textů (M. Buber, W. Welsch...). Otázky ověřující porozumění textu, debata podporující pochopení širšího kulturního a filozofického kontextu čtené látky. Zároveň společné opakování složitějších gramatických jevů, rozšiřování slovní zásoby a podpora studentova mluvního projevu v jazyce textů.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí práci s německy psaným filozofickým textem. Naučí se v něm orientovat, analyzovat jej a interpretovat. Budou schopni shrnout a vysvětlit klíčové pasáže textu. Dokáží formulovat jeho hlavní myšlenky a argumenty. Zvládnou příslušnou terminologii a rozvinou schopnost filozofické reflexe prostřednictvím německého jazyka.

Literatura

Seminární texty budou zveřejněny na začátku semestru. Wiehl, Reiner. Geschichte der Philosophie in Text und Darstellung. Band 8, 20. Jahrhundert. null. Stuttgart : Philipp Reclam jun., 1995. ISBN 3-15-009918-8.Stekeler-Weithofer, Pirmin. Geschichte der Philosophie in Text und Darstellung. Band 9, Gegenwart. null. Stuttgart : Philipp Reclam jun., 2004. ISBN 3-15-018267-0.

Požadavky

Předpokládá se vstupní znalost NJ na úrovni B1-B2. Aktivní práce na semináři. Seminární práce - interpretace zadaného textu. Písemná zkouška.

Garant

Mgr. Radek Schuster, Ph.D.