Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace filozofického textu (Šj) (KFI / IFTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / IFTS - Interpretace filozofického textu (Šj), Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na seminářích budou čteny, rozebírány a interpretovány španělsky psané filozofické texty. Konkrétní texty vybere vyučující s ohledem na zaměření a schopnosti studentů dané seminární skupiny. Seznam textů bude zveřejněn na Coursewaru.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí práci se španělsky psaným filozofickým textem. Naučí se v něm orientovat, analyzovat jej a interpretovat. Budou schopni shrnout a vysvětlit klíčové pasáže textu. Dokáží formulovat jeho hlavní myšlenky a argumenty. Zvládnou příslušnou terminologii a rozvinou schopnost filozofické reflexe prostřednictvím španělského jazyka.

Literatura

Seminární texty budou zveřejněny na začátku semestru. Sánchez, Aquilino. Gran diccionario de uso del espaňol actual. 1. ed. [Madrid] : SGEL, 2001. ISBN 84-7143-872-0.

Požadavky

Aktivní práce na semináři. Seminární práce - interpretace zadaného textu. Písemná zkouška.

Garant

PhDr. Jana Černá, Ph.D.