Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vědecké informace (KFI / IV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / IV - Vědecké informace, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Odborné informace. Typy dokumentů.2. Knihovny, jejich služby, zaměření, sbírky.3. Vyhledávání informací na internetu. Hodnocení informací.4. Odborné elektronické informační zdroje I (multioborové, technické).5. Odborné elektronické informační zdroje II (humanitní a společenskovědní, citační).6. Rešeršní strategie.7. Jak psát odbornou kvalifikační práci.8. Citace literatury.9. Odborné publikování. Hodnocení vědy.10. E-knihy (čtečky, platformy).11. Rešerše.12. Rešerše.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni shrnout a zhodnotit základní problémy vyhledávání, získávání a zpracovávání vědeckých informací v tištěné i elektronické formě. Celkově se naučí pracovat s informačními systémy v rozsahu vysokoškolských standardů.

Literatura

Cejpek, Jiří. Informace, komunikace a myšlení : úvod do informační vědy. Praha : Karolinum, 2005. ISBN 80-246-1037-X.Tkačíková, Daniela. Informační zdroje Internetu a jak je efektivně využívat. Praha : Výpočetní centrum ČVUT, 1997.

Požadavky

Vypracování seminární práce.

Garant

PhDr. Miloslava Faitová

Vyučující

PhDr. Miloslava FaitováMgr. Zdeňka FirstováIng. Barbora Katolická