Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metaetika (KFI / MET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / MET - Metaetika, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se bude orientovat zejména na tato témata: morální realita (zda něco takového je), objektivita morálky, sémantika morálního diskursu, kognitivismus vs. nonkognitivismus, expresivismus vs. reprezentacionismus, Humova teze, naturalistický omyl, Frege-Geachův problém, morální epistemologie.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni v přehledu uvést a vysvětlit hlavní koncepce a problémy metaetiky. Naučí se používat základní terminologii metaetiky. Budou znát nejvýznamnější postavy současné metaetiky (např. John Mackie, Allan Gibbard, Simon Blackburn, John McDowell, Mark Kalderon).

Literatura

Kolář, Petr; Svoboda, Vladimír. Logika a etika : úvod do metaetiky. null. Praha : Filosofia, 1997. ISBN 80-7007-100-1.Miller, A. An Introduction to Contemporary Metaethics. Blackwell, 2003. Sobek, T. Nemorální právo. Plzeň.

Požadavky

Seminární práce. Zkouška.

Garant

Mgr. Ludmila Dostálová, Ph.D.