Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe regionální kulturní aktivity (KFI / PRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / PRA - Praxe regionální kulturní aktivity, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické semináře, týmová i individuální práce na regionálně profilovaném tématu v kontaktu s vyučující, ev. spolupráce s kulturní institucí (příprava výstavy či interaktivního programu pro určitou cílovou skupinu, prezentace kulturní či badatelské aktivity ve vztahu k veřejnosti a médiím, příprava statě pro sborník nebo regionální periodikum, zpráva o realizaci vybrané aktivity a rozprava o ní).

Získané způsobilosti

Student dokáže připravit výstup uplatnitelný v regionálním kulturním životě, získal zkušenost využití metodologické přípravy z dosavadního studia, ev. zkušenost kontaktu a spolupráce s regionální kulturní institucí.

Literatura

Jižní Plzeňsko : historickovlastivědný sborník Muzea jižního Plzeňska v Blovicích. Blovice : Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, 2003. Johnová, Radka. Marketing kulturního dědictví a umění. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-2724-0.Ausstellungen anders anpacken. Event und Bildung für den Besucher. Ein Handbuch, Neuried, Ars Una 2004. ISBN 3-89391-710-1.ČSN ISO 690 (01 0197) Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha : Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. Patočka, J., Heřmanová, E. Lokální a regionální kultura v ČR. ASPi, 2008.

Požadavky

Týmová nebo individuální prezentace záměru, průběžné konzultace, písemná zpráva o vybrané aktivitě a její obhajoba v zápočtové rozpravě.

Garant

Mgr. Daniela Blahutková, Ph.D.