Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba ruských filozofických textů 1 (KFI / RIF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / RIF1 - Četba ruských filozofických textů 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce se zvolenými rusky psanými pramennými texty i sekundární literaturou, která se zaměřuje na význačná období ruské filosofie. Konkrétní texty budou na začátku semestru zveřejněny v Courseware. Součástí výuky bude i knihovnická lekce v zahraničním oddělení SVK.

Získané způsobilosti

Student umí dohledat v ruském textu citovanou pasáž a ověřit formální i věcnou správnost citace. V sekundární literatuře najde či ověří konkrétní faktografickou znalost. Umí vysvětlit základní ruskou filosofickou terminologii a charakterizovat její hlavní specifika. Umí k českému překladu v originálním textu dohledat příslušnou terminologii a ověřit adekvátnost i konzistenci jejího překladu.

Literatura

Aktuální seminární texty budou. zveřejněny před zahájením výuky v Coursewaru. Čítanka textů v ruštině. Filosofija istorii. Antologija. Aspekt Press: Moskva, 1995. ISBN 5-7567-0005-6.Losskij, Nikolaj Onufrijevič. Dějiny ruské filosofie. Velehrad : Refugium Velehrad-Roma, 2004. ISBN 80-86715-26-4.Jakovenko, Boris. Istoria russkoj filosofiji. Moskva : Izdateľstvo Respublika, 2003. ISBN 5-250-01857-2.Kononěnko, Boris Ivanovič. Kuľtura. Civilizacija. Rossija. Moskva : Ščit-M, 2003. ISBN 5-93-004-137-7.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na semináři, 2 referáty a písemné testy.

Garant

Doc. PhDr. Nikolaj Demjančuk, CSc.