Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro humanistiku, úvod (KFI / RPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / RPH - Ruština pro humanistiku, úvod, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní seminářů je četba méně náročných odborných textů v ruském jazyce. Řízená četba je zaměřena na osvojení základní odborné terminologie a upevňuje porozumění větné struktuře a běžným gramatickým jevům. Práce s textem probíhá v češtině, studenti jsou však vedeni ke schopnosti prezentovat hlavní teze textu v ruském jazyce. Seznam konkrétních textů je zveřejněn na Coursewaru.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni orientovat se v méně náročných ruských textech z oblasti humanitních věd. Budou obeznámeni se základní ruskou terminologií svého odborného zaměření a budou umět shrnout hlavní teze čteného textu v ruském jazyce. Budou připraveni pro další studium odborného ruského jazyka v rámci předmětu KFI/ROH.

Literatura

Seminární texty budou zveřejněny před začátkem semestru. Losskij, Nikolaj Onufrijevič. Dějiny ruské filosofie. Velehrad : Refugium Velehrad-Roma, 2004. ISBN 80-86715-26-4.Kononěnko, Boris Ivanovič. Kuľtura. Civilizacija. Rossija. Moskva : Ščit-M, 2003. ISBN 5-93-004-137-7.Losev, A. F. Mif - Čislo - Suščnosť. Mysľ. Čítanka textů humanitního zaměření v ruštině. Jakovenko, Boris. Istoria russkoj filosofiji. Moskva : Izdateľstvo Respublika, 2003. ISBN 5-250-01857-2.Čára, Vladimír; Balcar, Milan,; Ladmanová, Jarmila. Ruská mluvnice pro střední školy. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1996. ISBN 80-04-24891-8.http://auditorium.ru/

Požadavky

Ústní a písemná prezentace na seminářích. Písemný test.

Garant

Mgr. Eduard Neupauer, Ph.D.