Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace (KGS / IKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / IKK - Interkulturní komunikace, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie komunikace.2. Úvod do interkulturní komunikace.3. Oblasti využití interkulturní komunikace .4. Kulturní rozdíly mezi Čechy a Němci.5. Modely k získání interkulturní komunikace.6. Simulace interkulturních situací.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - analyzovat konkrétní pracovní situace s ohledem na různé kulturní zvyklosti - rozpoznat kulturní rozdíly v pracovní komunikaci- nacházet cesty k úspěšné spolupráci- osvojit si komunikační kompetence pro společné česko-německé/německo-české pracovní jednání- sami vytvářet simulovaná pracovní jednání

Literatura

Nový, Ivan; Schroll-Machl, Sylvia. Interkulturní komunikace v řízení a podnikání. Vyd 2. Praha : Management Press, 2001. ISBN 80-7261-042-2.HERINGER, H. J.:. Interkulturelle Kommunikation. UTB, 2004. ISBN 3-8252-2550-X.Roth, Klaus. Mit der Differenz leben : europaische Ethnologie und Interkulturelle Kommunikation. cop. 1996. München : Waxmann, 1996. ISBN 3-89325-425-0.BYRAM, M.:. Teaching and Assessing Intercultural Communicative Competence. Clevedon, Multilingual Matters, 1997. ISBN 1-85359-377-X.

Požadavky

Seminární práce.

Garant

PaedDr. Petr Kučera, Ph.D.