Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení v němčině 1 (KGS / JC1N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / JC1N - Jazyková cvičení v němčině 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zvolené autentické texty a probíraná témata se týkají následujících oblastí současného společenského života v německy mluvících zemích:- angažované německé osobnosti- veřejně prospěšné práce a instituce- charakteristiky interkulturních česko-německých rozdílů- domov, Evropa, svět- lidská společnost a její současné problémy

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - porozumět hlavním myšlenkám složitých textů týkajících se jak konkrétních, tak abstraktních témat včetně odborně zaměřených diskusí ve svém oboru,- účastnit se rozhovoru natolik plynule a spontánně, že může vést běžný rozhovor s rodilými mluvčími, aniž by to představovalo zvýšené úsilí pro kteréhokoliv účastníka interakce,- vytvořit v ústním (případně písemném) projevu srozumitelné podrobné texty na širokou škálu témat, - vysvětlit své názorové stanovisko týkající se aktuálního problému s uvedením výhod a nevýhod různých možností.

Literatura

Orth-Chambah, Jutta; Perlmann-Balme, Michaela; Schwalb, Susanne. Abschlusskurs : Deutsch als Fremdsprache für die Mittelstufe. Max Hueber Verlag, Ismaning, 2000. Perlmann-Balme, Michaela; Schwalb, Susanne. EM Hauptkurs : Deutsch als Fremdsprache für die Mittelstufe. 2. Aufl. Ismaning : Max Hueber Verlag, 2000. ISBN 3-19-011600-3.Schumann, Johannes. Mittelstufe Deutsch. Ismaning ; Verlag für Deutsch, 1985. ISBN 3-88532-270-6.

Požadavky

Aktivní práce ve výuce, domácí úkoly, prezentace a rozhovor na jedno z témat zpracovávaných ve výuce.

Garant

Gisela Heitz, M.A.