Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence v ruštině 2 (KGS / KO2R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / KO2R - Obchodní korespondence v ruštině 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura obchodního dopisu. Obsah a jazykové prostředky poptávky a odpovědi na ni, nabídky, obchodní smlouvy, dodatků k smlouvě a změn, reklamací kvality, množství, termínu dodávky, balení a označení zboží. Stylizace a převody obchodních dopisů.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - rozlišit, identifikovat a charakterizovat jednotlivé projevy obchodní komunikace- sestavit vlastní psaný projev v souladu s formálními a obsahovými zásadami jednotlivých druhů obchodních dopisů - rozeznat, opravit a případně přeformulovat jazykové a obsahové chyby v písemném projevu

Literatura

MROVĚCOVÁ, L. Obchodní ruština. Computer Press, Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Hutarová, Marcela; Hucl, Vladimír. Ruská obchodní korespondence. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 1997. ISBN 80-901991-8-6.Horvátová, Marie; Hutarová, Marcela. Ruská obchodní korespondence a jednání : pro hospodářskou praxi. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 2001. ISBN 80-86119-40-8.Kuzněcova, T. V. Děloproizvodstvo. UNITY, Moskva, 2003. Kirsanova, M. V., Aksjonov, J. M. Kurs děloproizvodstva. INFRA-M, Moskva, 2002. Dynda, Antonín; Dyndová, Eva. Česko-ruská obchodní korespondence. 1. vyd. Praha : Pragoeduca, 1998. ISBN 80-85856-64-6.MĚŠŤAN, J. Ruský obchodní dopis se vzorovými dopisy. Písek: J&M., 1998. Demidova, A. K., Smirnof, E. A. Russian Comercial Correspondence. Russky jazyk publishers, Moskva, 1993.

Požadavky

Důraz je kladen na osvojení slovní zásoby, ustálených obratů a stylizaci a obousměrný převod standardizovaných textů.K ukončení kurzu je nutno průběžně vypracovávat obchodní dopisy podle zadání (průběžná prezentace samostatné práce). Kurz je ukončen kombinovanou zkouškou, v písemné části je nutno vypracovat test a obchodní dopis dle zadání, v ústní části zkoušky se ověřuje zvládnutí slovní zásoby a struktury obchodních dopisů.

Garant

Mgr. Bohuslava Němcová, Ph.D.