Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturně historický přehled Ruska (KGS / KRBSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / KRBSZ - Kulturně historický přehled Ruska, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět si zapisují studenti, kteří chtějí v příslušném akademickém roce ukončit studium v oboru Cizí jazyky pro komerční praxi. Jde o ústní zkoušku, jež se koná před komisí a obvykle trvá cca 15-30 minut. Vlastní průběh a další náležitosti jsou stanoveny Studijním a zkušebním řádem Západočeské univerzity v Plzni.Dílčí okruhy bakalářské zkoušky jsou každoročně vyhlašovány oborovou katedrou.Během přípravy na bakalářkou zkoušku má student možnost využít individuálních nebo skupinových konzultací s garanty jednotlivých disciplín, které se týkají okruhů zkoušky.

Získané způsobilosti

Úspěšné zvládnutí bakalářské zkoušky prokazuje, že student si během studia v dostatečné míře osvojil všechny znalosti, dovednosti a kompetence v souladu s požadavky příslušného studijního programu a studijního oboru.

Literatura

Manková, Nina. Čítanka z dějin ruské kultury. 1. vyd. Plzeň : Vydavatelství Západočeské univerzity, 1998. ISBN 80-7082-488-3.Švankmajer, Milan. Dějiny Ruska. null. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2004. ISBN 80-7106-658-3.Lepilová, Květuše. Očerk russkoj kuľtury = Nástin ruské kultury : obučenije bakalavrov-perevodčikov dlja sfery biznesa i turizma. Vyd. 3. Ostrava : Ostravská univerzita, 2000. ISBN 80-7042-556-3.FOZIKOŠ, Andrej; REITEROVÁ, Taťjana. Reálie rusky mluvících zemí : osnovnyje fakty iz istorii i dejstvitel nosti Rossii i Belarusi. null. Plzeň : Fraus, 1998. ISBN 80-85784-76-9.Aksjonova, Marija D. Enciklopedija dlja dětěj. Tom 5, Istorija Rossii i jejo bližajšich sosedej, čast pervaja, ot drevnych slovjan do Petra Velikogo ; glavnyj redaktor Maria D. Aksjonova. Moskva : Avanta+, 2000. ISBN 5-8483-0018-6.Adrijanov, B. Na velikoj Russkoj ravnině. Russkij jazyk. Moskva, 1984. Zelenická, E; Pravda, J. A. Rossijskije i slovackije realii : učebnoje posobie dlja zanjatij po russkomu jazyku. Nitra, 2001.

Požadavky

Při hodnocení jsou posuzovány získané způsobilosti, zejména osvojení si všech znalostí, kompetencí a způsobilostí v souladu s požadavky příslušného studijního programu a studijního oboru.Požadavky na studenta zveřejní garantující katedra.Seznam literatury zveřejní garantující katedra.

Garant

Doc. Mgr. Jiří Korostenski, CSc.

Vyučující

Doc. Mgr. Jiří Korostenski, CSc.