Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro doktorandy 2 (KGS / N2D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / N2D - Němčina pro doktorandy 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přeložit do češtiny odborný německý text související s tématem disertační práce.S porozuměním číst a německy reprodukovat odborný text psaný německy.Písemně zachytit (v češtině) hlavní myšlenky přečteného německy psaného textu.Pohovořit německy o své práci a jednoduše diskutovat o studovaném oboru.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí cizojazyčné dovednosti směřující ke schopnosti vytvořit:- česky psané resumé z 50 stran prostudovaného odborného textu na základě německého originálu, nikoliv textu, který byl do němčiny přeložen z jiného jazyka (3 strany)- překlad 10 stran dosud nepřeloženého německého odborného textu do češtiny- vokabulář cca 150 lexikálních jednotek terminologické povahy z překládaného textu.Dále si studenti osvojí komunikační dovednosti:- německy hovořit o své disertační práci a odpovídat na jednoduché dotazy týkající se zvoleného tématu- hlasitě číst a bez slovníku přeložit do češtiny úryvek ze zpracovaného německého originálního textu.Studenti rozpoznají v překládaném textu základní gramatické jevy.

Literatura

Kühn, P. Bausteine. Fachdeutsch für Wissenschaftler. Julius Groos Verlag, Heidelberg, 1992. Gutterer, Gisela, Latour, Bernd. Grammatik in wissenschaftlichn Texten. Studienreihe DaF, Max Hueber Verlag, Ismaning, 1998. Meyner, Ernst, A. Berichte und Protokolle schreiben. null. Düsseldorf, Wien, Econ Taschenbuchverlag GmbH, 1993. ISBN null.Becker, Norbert; Braunert, Jörg. Dialog Beruf 3 : Arbeitsbuch. 1. Aufl. Ismaning : Max Hueber Verlag, 1998. ISBN 3-19-011592-3.Buscha, Joachim. Grammatik in Feldern : ein Lehr- und Übungsbuch für Fortgeschrittene. 1. Aufl. Ismaning : Verlag für Deutsch, 1998. ISBN 3-88532-681-7.Weinrich, Harald. Textgrammatik der deutschen Sprache. Dudenverlag, Mannheim, 1993.

Požadavky

Zkouška kombinovaná: písemná a ústníVeškeré materiály předkládané ke zkoušce (včetně kopie překládaného německého textu) je doktorand povinen odevzdat na katedru germanistiky nejpozději 1 týden před konáním zkoušky.

Garant

PaedDr. Petr Kučera, Ph.D.