Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro cestovní ruch a lázeňství 5 (KGS / NCRL5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / NCRL5 - Němčina pro cestovní ruch a lázeňství 5, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obchodní korespondence - obchodní dopis a základní typologie dopisů: poptávka a odpověď na poptávku, nabídka a odpověď na nabídku, kupní smlouva a dodatek ke kupní smlouvě, změna smlouvy, reklamace kvality a množství zboží, vyřízení reklamace, porušení smluvních podmínek.

Získané způsobilosti

Studenti získají základy písemného cizojazyčného vyjadřování v oblasti obchodní korespondence. Osvojí si a zautomatizují po stránce jazykové nejdůležitější typy obchodních dopisů v cizojazyčné podobě tak, aby je dokázali samostatně a aktivně vytvářet.

Literatura

BAMBACH-HORST, Eva. Briefe und E-Mails gut und richtig schreiben : Geschäfts- und Privatkorrespondenz verständlich und korrekt formulieren. Mannheim: Dudenverlag, 2013. ISBN 978-3-411-74302-5.SACHS, Rudolf. Deutsche Handelskorrepondenz. Der Schriftwechsel in Export und Import. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2001. ISBN 3-19-001662-3.DUDEN. Briefe gut und richtig schreiben. Mannheim : Dudenverlag, 2006. ISBN 3-411-05564-2.http://books.google.cz/books?id=byIpfqTbmX0C&pg=PP1&dq=Gesch%C3%A4ftskommunikation+-+Besser+schreiben.+Kursbuch.&hl=cs&redir_esc=yhttp://books.google.cz/books?id=dwEB5kvk5XEC&printsec=frontcover&dq=Gesch%C3%A4ftskommunikation+-+Besser+schreiben.+Kursbuch.&hl=cs&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Požadavky

Splnění zápočtového testu (70%) poslední týden semestru. Prezentace na zadané téma na semináři.

Garant

Mgr. Bohuslava Němcová, Ph.D.