Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německé reálie 2 (KGS / NER2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / NER2 - Německé reálie 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografie dalších spolkových zemí: Braniborsko, Meklenbursko-Přední, Horní Sasko, Sasko-Anhaltsko, Pomořany, Durynsko a města jako samostatné spolkové země: Berlín, Hamburk, Brémy.2. Hospodářství, vzdělání, věda a výzkum v těchto zemích.3. Jazykové reálie společnosti a kultury Německa.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni vyjmenovat specifické rozdíly mezi kulturním a politickým životem v Německu a v České republice. Studenti umí jmenovat jednotlivé součásti vlády a politiky v Německu. Dále se naučí komentovat speciální jevy německého vzdělávacího systému. Získají znalosti potřebné k vyjadřování příkladů z každodenního života, které se týkají aktuálních trendů a tendencí v hospodářském a politickém životě.

Literatura

Kelz, Heinrich P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. 1. Aufl. Bonn : Inter Nationes, 2000. Kouřimská, Milada. Zur Geschichte und Kultur der deutschsprachigen Länder. 2. vyd. Praha : Scientia, 1999. ISBN 80-7183-141-7.Müller H. M. (Hrsg.). Deutsche Geschichte in Schlaglichtern. Mannheim, Leipzig, Wien, Zürich, 1996. Zettl E. Deutschland in Geschichte und Gegenwart. Ismaning, 1993. Wehling H. G. (Hrsg.). Die Deutschen Länder. Geschichte, Politik, Wirtschaft. Opladen, 2002. Bubner F. Transparente Landeskunde. In: Inter Nationes. Bonn, 2000. Kelz H. P. Wirtschaftliche Landeskunde der Budesrepublik Deutschland. Bonn, 2000.

Požadavky

Seminární práce, ústní rozhovor.

Garant

PaedDr. Petr Kučera, Ph.D.

Vyučující

Gisela Heitz, M.A.Gisela Heitz, M.A.