Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina v komerční praxi 1 (KGS / NKP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / NKP1 - Němčina v komerční praxi 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vysvětlení a procvičování obsahu podstatné odborné terminologie z oblasti hospodářství a práva na základě analýzy různých zdrojů (odborné texty, grafy, tabulky, mluvené dialogy) z oblasti komerční praxe vybraných z didakticky upravených i autentických pramenů. Aplikace osvojených jazykových znalostí a dovedností ve vlastní práci studentů (ve formě domácích úkolů, skupinové i samostatné práce v hodině a seminární práce).

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - analyzovat odborný text z oblasti ekonomie a obchodního či pracovního práva- interpretovat obsah odborného textu, grafu, tabulky apod.- formulovat vlastní názor na konkrétní problém z hospodářské oblasti- vysvětlit základní hospodářské termíny, pracovat s nimi jak receptivním, tak produktivním způsobem a srovnat českou a německou terminologii k danému tématu

Literatura

Conlin, C. Unternehmen Deutsch. Lehrwerk für Wirtschaftsdeutsch. Stuttgart, 2003. Buhlmann, Rosemarie; Fearns, Anneliese; Leimbacher, Eric. Wirschaftsdeutsch von A-Z NEU: Kommunikation und Fachwortschatz in der Wirtschaft. Berlin, 2008. Eismann, Volker. Wirtschaftskommunikation Deutsch NEU. Berlin, 2008. Becker, Norbert; Braunert, Jörg; Eisfeld, Karl-Heinz. Dialog Beruf 2 : Deutsch als Fremdsprache für die Grundstufe. 1. Aufl. Ismaning : Max Hueber Verlag, 1997. ISBN 3-19-001591-0.Dudenredaktion. Duden Wirtschaft A-Z. Grundlagenwissen für Schule und Studium, Beruf und Alltag. Mannheim, 2009. Thiele, Paul. Das Testbuch Wirtschaftsdeutsch NEU.Training zum Test WiDaF. Berlin, Lagenscheidt, 2008. ISBN 3468498411 - 81.Kravčenko, A. P. Deutsch für Jura-Studenten. Fenix: Rostov na Donu, 1999. Kolektiv autorů. Kommunikation in der Wirtschaft. Plzeň, 2009.

Požadavky

Zápočet: aktivní práce v hodině, úspěšně splněný zápočtový test, zpracování seminární práce na vybrané téma z oblasti hospodářství a souvisejících oblastí práva.

Garant

Mgr. Marina Wagnerová, Ph.D.