Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina v komerční praxi 2 (KGS / NKP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / NKP2 - Němčina v komerční praxi 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce s materiály zaměřenými na oblast podnikového hospodářství (fungování podniku, jeho vnitřní struktura, vyhledávání zákazníků, úvahy o založení nové pobočky, prostředky prezentace výrobků firmy na trhu apod.). Vysvětlení a procvičování použití základních pojmů, receptivní i produktivní práce s odbornou terminologií v češtině i v němčině. Aplikace osvojených jazykových i obsahových znalostí a dovedností v diskusi k vybraným hospodářským problémům, skupinová práce na úkolu, jehož podstatou bude podrobnější zpracování vybraného tématu z oblasti hospodářství.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - použít vhodným způsobem osvojenou terminologii v odborné komunikaci- vysvětlit zásadní hospodářské termíny a používat je jak v němčině, tak v češtině- analyzovat po jazykové i obsahové stránce odborný text z oblasti hospodářství a práva- představit a interpretovat konkrétní hospodářský problém- formulovat vlastní názor na vybraný problém z hospodářské oblasti, vhodně argumentovat a své myšlenky obhájit- aktivně pracovat na skupinovém zpracování zadaného tématu z oblasti hospodářství a představit výsledky své práce

Literatura

Conlin, C. Unternehmen Deutsch. Lehrwerk für Wirtschaftsdeutsch. Stuttgart, 2003. Buhlmann, Rosemarie; Fearns, Annelise; Leimbacher, Eric. Wirtschaftsdeutsch von A-Z NEU: Kommunikation und Fachwortschatz in der Wirtschaft. Berlin, 2008. Eismann, Volker. Wirtschaftskommunikation Deutsch NEU. Berlin, 2008. Dudenredaktion. Duden Wirtschaft A-Z. Grundlagenwissen für Schule und Studium, Beruf und Alltag. Mannheim, 2009. WÖHE, G., KISLINGEROVÁ,E. Úvod do podnikového hospodářství . Praha : C.H. Beck,, 2007. ISBN 978-80-7179-897-2.Pucharski, Astrid; Unger-Ullmann, Daniela. Wirtschaftsdeutsch von A bis CZ: Ein kommunikativer DaF-Reader für die Mittel- und Oberstufe. Brno, 2001. Thiele, P. Das Testbuch Wirtschaftsdeutsch NEU. Training zum Test WiDaF. Berlin, 2008. Kolektiv autorů. Kommunikation in der Wirtschaft. Plzeň, 2009. Kuß, A. Marketing-Einführung. Grundlagen, Überblick, Beispiele. Wiesbaden, 2001.

Požadavky

Zápočet: úspěšně splněný zápočtový test, aktivní práce ve výuce, skupinové zpracování zvoleného tématu z oblasti podnikového hospodářství a prezentace jeho výstupů ve výuce.

Garant

Mgr. Marina Wagnerová, Ph.D.