Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence v němčině 2 (KGS / OK2N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / OK2N - Obchodní korespondence v němčině 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvíjení písemného projevu v oblasti obchodní korespondence, úvěrování, bankovnictví a pojišťovnictví. Další osvojování metod a forem moderní komunikace a hlavních zásad pro správnou obchodní komunikaci, a to jak v rámci vlastní firmy, tak i mezi obchodními partnery. Zdrojem získávání jednotlivých kompetencí je především analýza didakticky upravených i autentických textů z oblasti obchodní korespondence i korekce a autokorekce vlastních projevů studentů.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - rozlišit, identifikovat a charakterizovat jednotlivé projevy obchodní komunikace- sestavit vlastní psaný projev v souladu s formálními a obsahovými zásadami jednotlivých druhů obchodních dopisů- rozeznat, opravit a příp. přeformulovat jazykové a obsahové chyby v písemném projevu- aplikovat zásady správné obchodní komunikace ve vlastních projevech i prezentacích

Literatura

Sachs, Rudolf. Deutsche Handelskorrespondenz - Neu. Ismaning, 2001. Hering, Axel; Matussek, Magdalena. Geschäftskommunikation - Besser schreiben. Kursbuch. Ismaning, 2007. Hering, Axel; Matussek, Magdalena. Geschäftskommunikation - Besser telefonieren. Kursbuch. Ismaning, 2008. Buscha, Anne; Linthout, Gisela. Geschäftskommunikation - Verhandlungssprache. Ismaning, 2007. Dudenredaktion. Briefe gut und richtig schreiben. Mannheim, 2006. Dynda, Antonín; Dyndová, Eva. Česko-německá obchodní korespondence. Praha, 1997. Dudenredaktion. Moderne Geschäftsbriefe -leicht gemacht. Mannheim, 2008. Höppnerová, Věra; Matěnová, Jarmila; Gelnarová, Zuzana. Obchodujeme německy. 1. vyd. Praha : Ekopress, 2004. ISBN 80-86119-86-6.

Požadavky

Zápočet: vypracování písemných úkolů (ve formě samostatné domácí práce i samostatné práce ve výuce) a jejich prezentace.

Garant

Mgr. Marina Wagnerová, Ph.D.