Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence v ruštině (KGS / ORBSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / ORBSZ - Obchodní korespondence v ruštině, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět si zapisují studenti, kteří chtějí v příslušném akademickém roce ukončit studium v oboru Cizí jazyky pro komerční praxi. Jde o ústní zkoušku, jež se koná před komisí a obvykle trvá cca 15-30 minut. Vlastní průběh a další náležitosti jsou stanoveny Studijním a zkušebním řádem Západočeské univerzity v Plzni.Dílčí okruhy bakalářské zkoušky jsou každoročně vyhlašovány oborovou katedrou.Během přípravy na bakalářkou zkoušku má student možnost využít individuálních nebo skupinových konzultací s garanty jednotlivých disciplín, které se týkají okruhů zkoušky.

Získané způsobilosti

Úspěšné zvládnutí bakalářské zkoušky prokazuje, že student si během studia v dostatečné míře osvojil všechny znalosti, dovednosti a kompetence v souladu s požadavky příslušného studijního programu a studijního oboru.Studenti jsou schopni: - aplikovat teoretickou znalost obchodní korespondence v praxi, - vytvořit formální a neformální dopisy, - písemně komunikovat jak v rámci vlastní firmy, tak i s obchodními partnery, - analyzovat a řešit konkrétní obchodní případy, při nichž uplatní své teoretické znalosti v praxi, - popsat standardní obchodní cyklus (obchodní a výrobní společnosti), - vytvořit hodnotící zprávy, hlášení, zápisy z jednání a základní typy smluv.

Literatura

Hutarová, Marcela; Hucl, Vladimír. Ruská obchodní korespondence. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 1997. ISBN 80-901991-8-6.Horvátová, Marie; Hutarová, Marcela. Ruská obchodní korespondence a jednání : pro hospodářskou praxi. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 2001. ISBN 80-86119-40-8.Kornejev, I.K.; Pšenko, A.V. Dělovaja perepiska i obrazcy dokumentov. Moskva, 2009. ISBN 978-5-392-00544-4.Mrověcová, Ljuba. Obchodní ruština = [Russkij jazyk v torgovle] : vše, co potřebujete pro rozvoj písemného i ústního projevu. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Měšťan, J. Ruský obchodní dopis se vzorovými dopisy. Písek, 1998. ISBN 80-86154-04-1.

Požadavky

Při hodnocení jsou posuzovány získané způsobilosti, zejména osvojení si všech znalostí, kompetencí a způsobilostí v souladu s požadavky příslušného studijního programu a studijního oboru.Požadavky na studenta zveřejní garantující katedra.Seznam literatury zveřejní garantující katedra.

Garant

Doc. Mgr. Jiří Korostenski, CSc.

Vyučující

Doc. Mgr. Jiří Korostenski, CSc.