Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická fonetika a rétorika (KGS / PFR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / PFR - Praktická fonetika a rétorika, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konkrétní náplň jednotlivých hodin bude stanovena na začátku semestru podle zájmu a studijního zaměření účastníků kurzu.Hlavní rétorické postupy: diskuse, vysvětlení, přesvědčování, líčení, zpráva, odborné pojednání, krátká přednáška atp.Praktický nácvik správné výslovnosti s cílem eliminovat nejčastější výslovnostní chyby na česko-německém kontrastivním základě. Část výuky může být nahrazena samostatnou prací studentů.

Získané způsobilosti

Student dosáhne zlepšení komunikativních dovedností v mluveném projevu na témata nejen z každodenního života, ale i na odborná témata podle zájmu a studijního zaměření účastníků kurzu. Samostatnou složkou kurzu je praktický nácvik správné výslovnosti s cílem eliminovat nejčastější výslovnostní chyby na česko-německém kontrastivním základě.

Literatura

Mangold, Max. Aussprachewörterbuch : Wörterbuch der deutschen Standardaussprache. 3., völlig neu bearb. und erw. Aufl. Mannheim [etc.] : Dudenverlag, 1990. ISBN 3-411-20916-X.Buchtová, Božena. Rétorika. null. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-0868-X.Rausch, Rudolf. Deutsche Phonetik für Ausländer. 3., durchges. Aufl. Berlin [etc.] : Langenscheidt, 1993. ISBN 3-324-00145-5.Lotko, Edvard. Kapitoly ze současné rétoriky. null. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2004. ISBN 80-244-0796-5.

Požadavky

Zápočet. Aktivní účast na seminářích, samostatná prezentace zvoleného tématu.

Garant

PaedDr. Petr Kučera, Ph.D.