Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přednáška hostujícího profesora (KGS / PHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / PHP - Přednáška hostujícího profesora, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Určí hostující profesor.S konkrétní náplní kurzu budou studenti seznámeni na začátku semestru.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v aktuálních politologických tématech a bude schopen jejich reflexe. Absolvent se zorientuje v soudobém politologickém diskurzu a bude schopen jeho interpretace.

Literatura

nullDrulák, Petr. Jak zkoumat politiku : kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Vyd. 1. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-385-7.Waisová, Šárka. Úvod do studia mezinárodních vztahů. 1. vyd. Dobrá Voda : Aleš Čeněk, 2002. ISBN 80-86473-16-3.Cabada, Ladislav,; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. null. Plzeň : Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-076-5.

Požadavky

Zkouška dle požadavků hostující profesora (zkouška může být písemná i ústní).určí hostující profesor, který však dodržuje podmínky stanovené katedrou. Student tak čte pravidelně zadané texty v českém nebo cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.U prezentace standardní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran.

Garant

Doc. Mgr. Jiří Korostenski, CSc.

Vyučující

Bc. Zuzana Podlenová