Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro cestovní ruch a lázeňství 4 (KGS / RCRL4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / RCRL4 - Ruština pro cestovní ruch a lázeňství 4, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formy cestovního ruchu v ČR ( rekreační forma, kulturně?poznávací forma, lázeňsko-léčebná forma, sportovně-rekreační forma, kongresová turistika, seniorská forma, mládežnická forma, venkovská turistika, agroturistika, ekoturistika atd. ). Tradiční i novější formy cestovního ruchu v RF. Turistické atraktivity v ČR a RF ( přírodní, společenské, sportovní ).Nejznámější lázeňská města u nás a v RF. Tradice českého a ruského lázeňství. Přírodní léčivé zdroje. Zdravotní indikace. Lázeňské procedury. Kulturní akce lázeňské sezóny.

Získané způsobilosti

Student zvládne orientaci v tradičních i novějších formách cestovního ruchu, dokáže vyčlenit a charakterizovat jejich specifika. Bude schopen uplatnit komparativní hledisko při hodnocení situace na ruském a českém trhu. Dokáže připravit obsáhlejší cizojazyčnou prezentaci na odborné téma. Obeznámí se s tradicemi českého i ruského lázeňství. Na konverzační úrovni si osvojí vyšší úrovně řečových i odborných kompetencí.

Literatura

DUROVIČ, Alexandr Petrovič; KABUŠKIN, Nikolaj Ivanovič; SERGEJEVA, Tamara Michajlovna. Organizacija turizma. Minsk: Novoje znanije, 2003. TREŤJAKOVA, Taťjana Nikolajevna. Osnovy kurortnogo ďela. Moskva: Akademija, 2008. ISBN 978-5-7695-4731-7.HESKOVÁ, Marie. a kol. Cestovní ruch pro vyšší odborné školy a vysoké školy. Praha : Fortuna, 2011. ISBN 978-80-7373-107-6.Kurorty Čechiji - Otdych i lečenije v Čechiji. Kurorty Rossiji. Menedžment turizma. Klassifikacija, vidy i formy turizma. Travel Profi. Časopis pro cestovní ruch. Turističeskije oblasti ČR. Turističeskije regiony RF. ZELENKA, Josef; PÁSKOVÁ, Martina. Výkladový slovník cestovního ruchu. Praha : Linde, 2012. ISBN 978-80-7201-880-2.

Požadavky

1. Ústní prezentace v semináři na zvolené odborné téma po dohodě s vyučujícím.2. Splnění průběžného testu s limitem úspěšnosti 70%.3. Splnění závěrečného testu s limitem úspěšnosti 70%.

Garant

Mgr. Libuše Urieová