Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro cestovní ruch a lázeňství 5 (KGS / RCRL5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / RCRL5 - Ruština pro cestovní ruch a lázeňství 5, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mezinárodní organizace cestovního ruchu. Projevy globalizace a integrace v cestovním ruchu. Koncepce státní politiky rozvoje cestovního ruchu v ČR a RF. Právní úprava vztahů v cestovním ruchu. Aktuální problémy rozvoje cestovního ruchu. Aktuální projekty na podporu cestovního ruchu ve světě, v ČR a RF. Rozvoj cestovního ruchu ve vybraných regionech a místech. Všeobecné obchodní podmínky, ceny služeb. Udržitelný rozvoj cestovního ruchu. Pravidla sociální komunikace - o čem (ne)lze hovořit s Rusy. Ozdravné programy v cestovním ruchu a lázeňství. Rehabilitační a lázeňská sanatoria. Druhy lázeňských pobytů. Trendy lázeňství a wellness.

Získané způsobilosti

Studenti získají orientaci v současném vývoji cestovního ruchu a lázeňství v obou zemích, osvojí si obsah aktuálních koncepcí budoucího vývoje studovaných odvětví a vše dokáží akktivně aplikovat ve své budoucí praxi. Získané jazykové kompetence jim umožní hovořit o rozvoji odvětví v ČR i RF v mezinárodním kontextu. Zvládnou vytipovat a posoudit projevy globalizace a integrace v oblasti cestovního ruchu a lázeňství. Obeznámí se s nejnovějšími trendy v rámci cestovního ruchu a lázeňství. V řečovém projevu budou dbát na dodržování pravidel sociální komunikace.

Literatura

Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR na období 2007 - 2013. Programma "Razvitije vnutrennego i vjezdnogo turizma v Rossijskoj Federaciji ( 2011 - 2018 ) gody.". BABKIN, Alexej Viktorovič. Speciaľnyje vidy turizma. Učebnoje posobije. Rostov na Donu: Feniks, 2008. ISBN 978-5-222-13213-5.PALATKOVÁ, Monika. Mezinárodní cestovní ruch : analýza pozice turismu ve světové ekonomice, význam turismu v mezinárodních ekonomických vztazích. evropská integrace a mezinárodní turismus. Praha : Grada , 2011. ISBN 978-80-247-3750-8.Programy wellness. Lázně. [Online] . Udržitelný cestovní ruch. Cestovní ruch - trendy, druhy a formy. ČERTÍK, Miroslav; FIŠEROVÁ, Věra. Volný čas, životní styl a cestovní ruch. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, , 2009. ISBN 978-80-86578-93-4.

Požadavky

1. Pravidelné plnění průběžně zadávaných úkolů. Jejich zpracování bude mít jak ústní, tak i písemnou podobu.2. Splnění průběžného testu s limitem úspěšnosti 70%.3. Zkouška na konci semestru obsahuje písemnou a ústní část. Písemná část: seminární práce odborného zaměření. Témata budou zveřejněna v 1. týdnu semestru. Ústní část: práce s autentickým odborným textem a pohovor na probíraná témata.

Garant

Mgr. Libuše Urieová