Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovinština 1 (KGS / SLN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGS / SLN1 - Slovinština 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- základních fonetické a gramatické znalosti slovinského jazyka- gramické základy slovinského jazyka- základních komunikativních dovedností ve slovinském jazyce- deklinační a konjugační tvary, včetně specifiky dvojného čísla ve slovinské jazyce.Konkrétní podoba sylabu včetně probírané látky bude vždy upřesněna na začátku semestru.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni zvládnout a používat základní slovní zásobu a využívat ji při běžných komunikačních situacích. Student bude ovládat také gramatické základy slovinštiny a umožní osvojení si slovní zásoby, se zvláštním přihlédnutím ke specifikům slovinsko-české jazykové situace. Student tak bude schopen ovládat základní fráze při představování, nakupování nebo společenských situacích. Rovněž bude student znát základní informace o Slovinsku a slovinském jazyce.

Literatura

Honzak-Jahič, Jasna. Slovenščina ni težka = Slovinština není těžká. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1996. ISBN 80-246-0613-5.Prunk, Janko. Kratka zgodovina Slovenije. Ljubljana, Grad, 2002. Cabada, Ladislav. Politický systém Slovinska. Vyd. 1. Praha : Sociologické nakladatelství, 2005. ISBN 80-86429-37-7.Habjan, Vlado. Mejniki slovenske zgodovine. Ljubljana, Društvo, 2000.

Požadavky

Po studentovi se žádá splnění průběžného a závěrečného testu.Student čte pravidelně zadané texty v cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.Seminární práce je v rozsahu 10-20 normostran, ústní prezentace v délce 10-20 minut.

Garant

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.