Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Africká literatura (KHV / AL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / AL - Africká literatura, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do studia africké literatury2) Orální prameny3) Různé formy a vlivy na africkou literaturu4) Kořeny moderní africké literatury5) Africká literatura v 50. letech 20. století6) Africká literatura v 60. letech 20. století7) Africká literatura v 70. letech 20. století8) Africká literatura v 80. letech 20. století9) Africká literatura v 90. letech 20. století10) Wole Soyinka a Ngugi wa Thiong'o11) Nuruddin Farah a Chinua Achebe12) Tierno Monenembo a Ahmadou Kourouma13) Moses Isegawa a Soni Labou Tansi

Získané způsobilosti

Studenti získají základní znalosti a vědomosti o různých stylech a formách afrických literatur, o interních a externích vlivech, které utvářely africké literatury, a budou zároveň schopni porozumět vývoji mnoha afrických literárních trendů a směrů. Stejně tak budou schopni analyzovat elementární díla africké literatury a rozumět rozdílům mezi významnými africkými spisovateli.

Literatura

Farah, N. From a Crooked Rib. London, 2003. Isegawa, M. Snakepit. New York, 2005. Labou Tansi, S. The Antipeople. London, 1988. Mengistu, M. Map of African Literature. Addis Abeba, 2005. Monenembo, T. The King of Kahel. Las Vegas, 2010.

Požadavky

Student bude samostatně pracovat s odbornou literaturou, aktivně se účastnit výuky formou diskuzí. Studenti budou číst africké autory a vypracují seminární práci (esej) na zvolené téma a připraví si ústní prezentaci referátu na seminář.

Garant

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.