Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Afrika a svět (KHV / AS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / AS - Afrika a svět, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Afrika a hnutí nezúčastněných2) Studená válka v Africe3) Zahraniční mocnosti a žoldnéři v Africe4) Afrika a socialismus5) Afrika po skončení studené války6) USA a Afrika7) Rusko a Afrika8) EU a Afrika9) Čína, Indie a Afrika10) Africký ekonomický potenciál11) NEPAD, MMF, SB12) Africká Unie v 21. století13) Shrnutí

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti o postavení Afriky v mezinárodních vztazích v kontextu moderních a současných dějin.

Literatura

Nugent, Paul. Africa since Independence. New York, 2004. DENT, Christopher M., ed. China-Africa development relations. Abingdon, 2011. MAWDSLEY, Emma, ed. a MCCANN, Gerard, ed. India in Africa: changing geographies of power. Cape Town, 2011. ROBSON, Peter. Economic integration in Africa. Volume 54. London, 2011. CHERU, Fantu, ed. a OBI, Cyril, ed. The rise of China and India in Africa: challenges, opportunities and critical interventions. London, 2010.

Požadavky

Student bude samostatně pracovat s odbornou literaturou, aktivně se účastnit výuky formou diskuzí a analýzou odborných textů. Student vypracuje seminární práci na zvolené téma a připraví si ústní prezentaci referátu na seminář.

Garant

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.