Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etnologie Afriky (KHV / EA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / EA - Etnologie Afriky, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se zabývá základním přehledem rozmanitosti afrických kultur, etnických skupin a jazyků. V přednáškách se student seznámí s kulturami a etniky západní Afriky, Etiopie a Rohu Afriky, východní Afriky, rovníkové Afriky, jižní Afriky a Madagaskaru.

Získané způsobilosti

Studenti klasifikují a porovnají kultury severovýchodní Afriky, kultury svahilského pobřeží, kultury jižní Afriky, kultury východních a západních pobřežních oblastí.

Literatura

Kandert, Josef; Kodeš, Jiří. Afrika. Praha : MF, 1984. Vondra, Alexandr. Islám a jeho svět. 1. vyd. Brno : Moravské zemské muzeum, 1995. ISBN 80-7028-075-1.Holý, L. Afrika. Praha, 1966. Aquilar, M. Being Oromo in Kenya. Trenton, Africa World Press, 1998. Donham, D. History, Power, Ideology: Central Issues in Marxism and Anthropology. Los Angeles, 1999. Bourdillon, M. The Shona Peoples. Harare: Mambo Press., 2004.

Požadavky

Znalosti ověřované případně písemným testem, referátem nebo seminární prací.

Garant

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.