Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etnické konflikty Afriky (KHV / EKHN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / EKHN - Etnické konflikty Afriky, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konflikt ve Rwandě. - Konflikt v Nigérii. - Konflikt v Súdánu. - Konflikt v Kongu. - Konflikt v Pobřeží Slonoviny. - Konflikt v Sierra Leone. - Konflikt v Etiopii. - Konflikt v Somálsku.

Získané způsobilosti

Studenti porozumí základním termínům z oblasti etnických konfliktů, analyzují na základě dostupných informací a pramenů jednotlivé případové studie a jsou schopni samostatně reflektovat široké spektrum souvislostí, týkajících se etnických konfliktů Afriky. Získané znalosti jim umožní nezávisle uvažovat nad různými faktory, které přispívají ke vzniku konfliktů v současném světě.

Literatura

Lemarchand, R. Burundi: Ethnic Conflict and Genocide. London: Cambridge University Press, 1996. Turton, D. Ethnic Federalism. The Ethiopian Experience in Comparative Perspective. Oxford: James Currey., 2006. Horowitz, Donald L. Ethnic groups in conflict. Berkeley : University of California Press, 2000. ISBN 978-0-520-22706-4.Johnson, D. The Root causes of Sudan s Civil War. James Currey, 2004. Eller, J. D. From Culture to Ethnicity to Conflict: An Anthropological Perspective on Ethnic Conflict. University of Michigan Press, 1999. Petterson, D. Inside Sudan. Political Islam, Conflict, and catstrophe. Wisconsin, 2003.

Požadavky

Studenti samostatně pracují na seminární práci na zvolené téma, ve které využijí pojmového aparátu osvojeného během přednášek. Samostatná práce předchází samotnému vykonání zkoušky, provedené formou písemného testu, ve kterém student analyzuje několik dílčích otázek souvisejících s probranou látkou.

Garant

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.