Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny habsburské monarchie 2 (KHV / HMHB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / HMHB2 - Dějiny habsburské monarchie 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané tematické okruhy:Napoleonské války. - Revoluce v roce 1848. - Rakousko-Uherské vyrovnání. - Prusko-Rakouská válka 1866. - Technický rozmach na přelomu století. - První světová válka a rozpad říše.

Získané způsobilosti

Studenti vytvoří časovou osu nejdůležitějších historických událostí dějin Habsburské monarchie od nástupu Leopolda II. do rozpadu monarchie, analyzují jednotlivé klíčové události a uvedou je do souvislosti s dějinami sousedních států, zhodnotí vliv Prusko-Rakouské války roku 1866 na zahraniční politiku monarchie.

Literatura

Veber, Václav. Dějiny Rakouska. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2002. ISBN 80-7106-491-2.Skřivan, A. Císařská politika. Rakousko-Uhersko a Německo v evropské politice 1906-1914. Karolinum, Praha, 1996. Bertier de Sauvigny, G. Metternich et la France apres le congres de Vienne. Paris, 1974. Taylor, A.J.P. Poslední století habsburské monarchie. Rakousko a Rakousko-Uhersko v letech 1809-1918. Brno, 1998. Sked, A. Úpadek a pád habsburské říše, Pan Evropa. Praha, 1995.

Požadavky

V průběhu semestru je vyžadována aktivní spolupráce studenta v rámci semináře, na konci semestru musí student prokázat potřebné znalosti během písemného testu.

Garant

Doc. PhDr. Miroslav Šedivý, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Miroslav Šedivý, Ph.D.