Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní dějiny Latinské Ameriky (KHV / LAHB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / LAHB - Moderní dějiny Latinské Ameriky, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdílné vojenské režimy v jednotlivých latinskoamerických zemích. - Význam armády v latinskoamerických zemích. - Mechanismus odstranění vlády vojenským pučem. - Vojenský puč jako hlavní nástroj přechodu státní moci z jedné skupiny vůdců na druhou. - Dominikánská republika. - Haiti. - Kostarika. - Salvador. - Nikaragua. - Panama. - Argentina. - Bolívie. - Brazílie. - Chile ? Kolumbie. - Ekvádor. - Peru. - Paraguay. - Surinam. - Kuba.

Získané způsobilosti

Studenti vytvoří časovou osu nejdůležitějších historických událostí moderních dějiny států Latinské Ameriky, rozpoznají a formulují společné znaky různých vojenských režimů v Latinské Americe, uvedou do souvislosti klíčové události 20. století v Latinské Americe a reakci sousedních oblastí, analyzují problematiku pěstování drog v Jižní Americe a její dopady na vnitropolitickou situaci postižených států.

Literatura

Latinská Amerika : Dějiny a současnost : Sborník Orientálního ústavu ČSAV. Sv. 2. Praha : Orientální ústav ČSAV, 1989. ISBN 80-900055-5-1.Kovanda, J. Latinská Amerika - kontinent v pohybu. Praha, 1976. Polišenský, J. Úvod do studia dějin a kultury Španělska a Latinské Ameriky. Praha, 1967. Polišenský, J. a kol. Dějiny Latinské Ameriky. Praha, 1979.

Požadavky

Vypracování seminární práce (eseje) na zadané téma. písemná zkouška

Garant

PhDr. Roman Kodet, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Roman Kodet, Ph.D.