Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní dějiny Afriky 2 (KHV / MAHB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / MAHB2 - Moderní dějiny Afriky 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané tematické okruhy:Organizace africké jednoty a Africké unie. - NEPAD a role velmocí v Africe. - Demokratizace a uprchlictví. - HIV/AIDS a otázky zdravotnictví. - Problémy afrického školství. - Postavení afrického kontinentu v globální perspektivě.

Získané způsobilosti

Studenti vytvoří přehled nejvýznamnějších problémů afrických dějin od 90. let 20. stol. do současnosti, analyzují úlohu programu NEPAD na rozvoj afrického světadílu, zhodnotí fungování vzdělávání a rozvoje zdravotnictví v boji s HIV/AIDS, predikují rozvoj zaostalých regionů Afriky v souvislosti s mezinárodní pomocí.

Literatura

Arnold, G. Africa. A Modern History. London, 2005. Iliffe, J. Afrika a Afričané. Praha, 2001. Davidson, B. Modern Africa: A Social and Political History. London, 1989. El Fasi, M. UNESCO General History of Africa. University of California Press.

Požadavky

Písemný test.

Garant

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Záhořík, Ph.D.