Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie v teorii a praxi (KHV / MPHN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / MPHN - Metodologie v teorii a praxi, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do problematiky2) Problémy spojené s volbou tématu diplomové práce3) Práce se sekundárním pramenem, bibliografická rešerše a knihovny v České republice a v zahraničí4) Práce s primárním pramenem, archivní výzkum v České republice a v zahraničí5) Komparace historických metod s metodami jiných humanitních oborů6) Aplikace zvolených metod v historickém výzkumu I.7) Aplikace zvolených metod v historickém výzkumu II.8) Tvorba odborného textu: forma9) Tvorba odborného textu: obsah10) Orální historie11) Problém plagiátorství12) Pravidla verbální prezentace výzkumu13) Test

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základními postupy vědecké historické práce, s tvorbou odborného textu na historické téma, prezentací výsledků vlastního výzkumu a s principy etiky odborné práce.

Literatura

Eco, U.:. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, VOTOBIA, 1997. Čmejrková, Světla; Daneš, František; Světlá, Jindra. Jak napsat odborný text. Praha : Leda, 1999. ISBN 80-85927-69-1.DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, Věra. Jak psát diplomovou práci. Určeno pro posluchače PEF. Praha, 1999. Staněk,J.-Němejc,J. Metodika zpracování diplomových (bakalářských) prací. ZČU v Plzni, 2005. Hroch, Miroslav. Úvod do studia dějepisu : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. pedagog. a filosof. fakult. 1. vyd. Praha : SPN, 1985.

Požadavky

Znalost literatury a přednášené látky ověřované testem. Referát.

Garant

Doc. PhDr. Miroslav Šedivý, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Miroslav Šedivý, Ph.D.