Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt (KHV / PJHN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / PJHN - Projekt, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konkretizace základních pojmů. Cíle, výstupy a aktivity projektu.Vědecký projekt, příprava grantového projektu, možnosti financování vědy a výzkumu. Hodnocení vědeckých projektů (na konkrétních příkladech).Veřejně prospěšný projekt s využitím historických poznatků, základní možnosti financování projektů, charakteristika projektů. Zkušební tvorba základní osnovy návrhu projektu dle zadaných instrukcí. Zadání požadavků na zpracování vědeckého a veřejně prospěšného projektu.Příprava projektu, základní zpracování podkladů, průběžné konzultace s vyučující.Konzultační seminář k průběhu zpracování projektů, problémy při zpracování, představení vybraných témat a typů projektů.Finalizace projektu.Evaluační seminář.

Získané způsobilosti

Studenti si prostřednictvím seminářů osvojí znalosti potřebné k vytvoření srozumitelného a logicky provázaného projektu. Studenti jsou schopni vymezit základní body vědeckého a veřejně prospěšného projektu, orientují se v jednoduché projektové žádosti.

Literatura

dle tématického zacílení projektu (možné konzulovat s vyučující). Aune, J. B. Logical Framework Approach and PRA - mutually exklusive or complementary tools for project planning. Development in Practice 10(5): 687-690. 2000. Veselý, A. Metody a metodologie vymezení problému. UK FSV, 2005. Kažmierski, T. - Pelcl, P. Projektové plánování pro neziskové organizace. Praha: Regionální environmentální centrum pro střední a východní Evropu., 2003. Halámek, P. Projektový cyklus v Evropské unii. Brno, Masarykova univerzita, 2004. Örtengren, K. The Logical Framework Approach. SIDA, 2003. KOL. AUTORŮ. Základní principy přípravy projektů v rámci strukturálních fondů EU. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR,, 2004.

Požadavky

Zpracování vědeckého projektu (tento úkol má za cíl promyslet a vypracovat návrhu výzkumného projektu) nebo veřejně prospěšného projektu (tento úkol má za cíl promyslet a vypracovat návrh veřejně prospěšného projektu, který je orientován na prezentaci či ochranu kulturního dědictví, tvorbu nových materiálů pro výuku moderních dějin na školách, internetovou prezentaci výjimečného historického fenoménu, apod.)

Garant

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D.,DSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Miroslav Šedivý, Ph.D.