Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Studie/odborný článek 3 (KHV / S3D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / S3D - Studie/odborný článek 3, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu je napsání studie, která bude splňovat náležitosti odborného textu a jež bude předložena ke zveřejnění buď jako článek v odborném periodiku, nebo jako výstup na konferenci.

Získané způsobilosti

Student si osvojí jasné a kritické formulování svých názorů. Předloží odbornou studii a v případě účasti na konferenci prokáže schopnost vystoupení na odborném fóru.

Literatura

Liška, Václav. Doctorandus : (průvodce budoucích Ph.D.). 2. vyd. Praha : Professional Publishing, 2005. ISBN 80-86419-93-2.Šanderová, Jadwiga; Miltová, Alena. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách : několik zásad pro začátečníky. Vyd. 1. Praha : SLON, 2005. ISBN 80-86429-40-7.Šesták, Zdeněk. Jak psát a přednášet o vědě. Vyd. 1. Praha : Academia, 1999. ISBN 80-200-0755-5.Studijní literatura závisí na zvoleném tématu studie/ odborného článku. ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha, LEDA, 1999. Menoušek, Jiří. Jak (ne)napsat článek pro odborný časopis?. Weber, Max. Metodologie, sociologie a politika. Praha, Oykoimenh, 1998. Creme, Phyllis; Lea, Mary R. Writing at University, Second edition. Philadelphia: Open University Press., 2003. DUVERGER, M. Méthodes de la science politique. PUF, 1959. Moxley, Joseph M.:. Publish, Don´t Perish: The Scholar´s Guide to Academic Writting and Publishing. Westport: Praeger Publishers., 1992.

Požadavky

Publikovat článek ve sborníku, případně přednést příspěvek na odborné konferenci.

Garant

PhDr. Lukáš Novotný, Ph.D.