Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Saint Domingue a Francouzská revoluce (KHV / SDFR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / SDFR - Saint Domingue a Francouzská revoluce, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální struktura, politický a ekonomický vývoj na Saint DomingueOhlas Francouzské revoluce na Saint DomingueObčanská válka na Saint DomingueVzestup Toussainta LouverturaFrancouzská intervenceVyhlášení nezávislosti Haiti

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni porozumět důvodům zhroucení hodnotám ancien régime mimo území kontinentální Francie a příčinám vzestupu černošské moci na Saint Domingue.

Literatura

JAMES, C. L. R. The Black Jacobins. London, 2001. Bell, Madison Smartt. Toussaint Louverture : a biography. New York : Pantheon Books, 2007. ISBN 978-0-375-42337-6.Budil, I. Fall of Ancient Régime at Saint Domingue, West Bohemian Historical Review 1(1):47-78. Plzeň, 2011. KNIGHT, Franklin W. The Haitian Revolution, The American Historical Review 105(1):103-115. 2000.

Požadavky

Student bude samostatně pracovat s odbornou literaturou, aktivně se účastnit výuky formou diskuzí a analýzou odborných textů. Student vypracuje seminární práci na zvolené téma a připraví si ústní prezentaci referátu na seminář.

Garant

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D.,DSc.

Vyučující

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D.,DSc.