Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština v komerční praxi 1 (KRO / FKP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / FKP1 - Francouzština v komerční praxi 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týdenSeznámení se s učivem předmětu Francouzština podniku a podnikání.2.týdenÚvod do tématu "Hledání zaměstnání". Různé způsoby hledání zaměstnání - inzeráty, úřady práce, konkurzy.3.týdenNábor pracovníků. Rozbor inzerátů - informace o podniku, o nabízeném místě, požadovaný profil uchazeče, kontaktování podniku.4.týdenSepsání životopisu a žádosti o místo. Ucházení se o místo v podniku. Přijímací pohovory.5.týdenVýběr vhodného uchazeče o zaměstnání. Ověření znalostí 1. tematického okruhu.6.týdenPrůběžný test z tématu "Hledání zaměstnání".7.týdenOprava průběžného testu. Úvod do tématu "Práce". Získávání informací o pracovním místě.8.týdenAnalýza vlastností vhodných pro výkon určitého povolání. Faktory ovlivňující motivaci k práci. Úspěšná kariéra.9.týdenVztahy mezi spolupracovníky, jejich chování vůči nadřízeným. Jak požádat šéfa o zvýšení platu.10.týdenÚprava pracovní doby - pevná pracovní doba, pružná pracovní doba, jejich výhody a nevýhody.11.týdenRozdělení populace na aktivní a neaktivní. Skladba zaměstnanců podniku - různé typy práce, úkoly osobního oddělení.12.týdenOvěření znalostí 2. tematického okruhu. Závěrečné opakování 1. a 2. tematického okruhu.13.týdenZávěrečný test z probrané látky.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni porozumět textům s odbornou tematikou, používat gramatické a lexikální struktury charakteristické pro odborný styl a sestavit písemné sdělení ve francouzštině (motivační dopis, životopis, résumé).

Literatura

Bloomfield, Anatole; Tauzin, Béatrice. Affaires ? suivre : cours de français professionnel de niveau intermédiaire. Paris : Hachette, 2001. ISBN 2-01-155164-1.Sanchez Macagno, Marie-Odile; Corado, Lydie. Faire des affaires en Francais. Vanves : Hachette F.L.E., 1997. ISBN 2-01-1550-807.Danilo, Michel. Le Francais de l entreprise. Paris : CLE International, 1990. ISBN 2-19-033580-9.Autentické texty.

Požadavky

Splnění průběžného a závěrečného testu na 75 %.Vypracování seminární práce (rozbor inzerátu, sepsání životopisu a žádosti o místo).Aktivní zapojení do práce v semináři.

Garant

PhDr. Dagmar Koláříková, Ph.D.